טעויות נפוצות בדיאטה


1. שמעתי ש...
אסור סוכרים, אסור מוצרי חלב, אסור להתקרב לאגוזים. אמירות אלה שייכות לאסכולות שונות בעולם התזונה, וכשמנסים לשלב בין כל מה שנשאר לכול זה חסה !
אין דרך אחת נכונה, יש מגוון דרכים בדרך אל היעד שלכם וצריך להתאים את הדרך הנכונה ביותר למטופל ספציפי. אבל מה שבטוח הוא שלא צריך לקחת את כולן בבת אחת.
 
2. חברה שלי עשתה דיאטה מדהימה ירדה 20 ק"ג...
לקחת את התפריט מאדם שרזה המון או הוצאת תפריט מהאינטרנט זה בעייתי מאוד. לכל אחד יש היסטוריה רפואית, קצב חילוף חומרים שונה, העדפות והרגלים שונים.
לכן, חשוב לבנות תפריט מתאים שיכול להיות דומה לזה של החברה אבל לא בהכרח מאותן סיבות. תפריט סטנדרטי שנכתב בידי ד"ר גוגל לא יכול להיות אישי ויכול להיות שבהתחלה יהיו תוצאות.
אבל, כמה זמן זה יחזיק מעמד?
 
3. אין לי זמן להתאמן...
לא כולם נולדו עם אהבה לפעילות גופנית, יש לא מעט חברים שבשבילם לצאת לאימון זה יותר גרוע מכלא. יום של אימון זה יום הדין וכל היום מסתובבים בתחושה שבעוד כמה שעות מובילים אותם אל הגרדום.
אבל לא אצל כולם הקושי נובע מאותם סיבות.

זה נכון אפשר לרדת במשקל בלי ספורט, רק ע"י התאמת תכנית תזונה אבל כמויות האוכל בתפריט יהיו ממש קטנות וכמעט בלתי אפשרי להתמיד בתפריט כזה לאורך זמן.
לכן, כדי שתוכלו להרשות לעצמכם קצת יותר אוכל, תבדקו מה הסיבה האמתית ליחסים שלכם עם הספורט.
אם זו באמת בעיה של זמן אז לא חייבים להקדיש שעה ביום לאימון אלה ניתן לפזר את האימון על פני היום כל פעם 1-2 דק', או שאפשר לבצע אימון ברמת אינטנסיביות גבוהה יותר ימשך 15-20 דק' בסה"כ.
ואם הסיבה היא העדפה אישית, תדעו שאין סוף למגוון הפעילויות שניתן לבצע עם זיעה בלי זיעה, בשכיבה, בעמידה, בישיבה, מול הטלוויזיה, בלי לצאת מהבית, עם מאמן אישי בקבוצה או לבד. אז, מה שנשאר הוא רק לפתוח את הראש ולהתנסות בכל הסוגים עד שתמצאו משהו שכיף לכם
😊

4. אופנה
כמו כל תחום שתכניס כסף עולם הדיאטה מלא בטרנדים ואופנות חולפות, חלקן יותר איכותיות וחלקן חסרות ערך, קל להתבלבל בתוך ים המיידע שקיים ברשת כיום.
בסופו של דבר לרוב סופן של כל הדיאטות האלה הוא עלייה נוספת במשקל.
בתחילת הדיאטה תהיה ירידה גדולה מאוד במשקל (לרוב של נוזלים ולא של שומן) ועמו ירידה בקצב חילוף החומרים. ואז הגוף יתרגל למחסור ויתקע, וזה קשה ומייאש וקשה להמשיך עם כמו קטנה של אוכל, או בלי פחמימות לאורך זמן ומתחילים לחרוג- אבל, עכשיו כל ביס הוא ק"ג נוסף על קו המותן.
5. תרופות פלא?
קיימים בשוק אין ספור תכשירים לירידה במשקל. במקרה הטוב זו הונאה ומדובר בכמוסה ריקה של ויטמינים או מינרלים שלא תשפיע עלינו
​​​​​​​ובמקרה הרע זה באמת חומר כימי שיכול להוריד במשקל אבל יחד עם זאת יגרמו לתופעות לוואי קשות ונזק בריאותי.
אבל לא רק זו הבעיה, לעיתים אנחנו טועים וחושבים שעצם ההרשמה לתכנית הרזייה תוביל לתוצאות- זה לא נכון.
השתייכות לתכנית כזו תיתן את התמיכה ואת הכלים לשינוי אבל התוצאות לא יגיעו ללא עבודה קשה.
 

6. לאכול ולשתות רק אוכל "בריא"
עולם האוכל הבריא מוכר לנו את התמיד הטובה של מוצרים כמו שיבולת שועל, אגוזים, פירות, ירקות, סיבים ועוד, אבל כל הבריאות הזו לא בהכרח תובילו אותנו למטרה.
בואו ניקח לדוגמה את שיבולת השועל- מוצר נהדר, פחמימה עשירה בסיבים שלל ויטמינים ומינרלים. שיבולת שועל בתצורה הטבעית שלה היא נהדרך כמובן שבכמות נכונה, אבל אם ניקח אתה הדגן הנהדר הזה ונוסיף לו דבש, אגוזים, פירות יבשים, ונעטוף את זה בעטיפה ירוקה עם שם של חטיף בריאות או גרנולה- קיבלנו פצצת אנרגיה מפוצצת בסוכר, שומן, חומרים משמרים ומייצבים ומה לא. חטיף כזה לא שונה מכל חטיף שוקולד אחר אז למה אנחנו צורכים את זה למרות שזה פחות טעים משוקולד אבל אנחנו מתנחמים בזה שזה בריא- אז זהו שלא.
מזון שהוא דיאטטי הוא לאו דווקא בריא אז פסיקו לפוצץ את המקררים במעדנים 0% ומשקאות דיאטטיים. הם לא יובילו למטרה.
לאכול בריא זה מעולה, אבל זה לא מרזה.


7. אני אוכל רק ירקות..
 רוב הירקות מכילים סיבים תזונתיים ותורמים לתחושת שובע לאורך זמן, וכל זה במעט קלוריות וכמעט ללא פחמימות.
האומנם?
לא כל מה שמוכרים אצל הירקן הוא ירק בצורה שאנחנו תופסים אותו.
יש המון ירקות שעשירים בפחמימות.
אני לא מתכוון רק על תפוחי אדמה ובטטות שכול יודעים שאלו ירקות עמילניים והם עשירים בפחמימות.
אבל מה עם סלק? תירס הוא ירק? שעועית ירוקה, קטניות כמו חומוס, עדשים, אפונה וכד' כל אלה הם פחמימות לכל דבר בדיוק כמו לאכול צלחת של אורז.
 

8. דילוג על ארוחות

רק המילה "דיאטה" כבר גורמת לאנשים לחשוב שהם חייבים להתחיל לצום. אחת הטעויות הנפוצות ביותר היא דילוג על ארוחות, מתוך מחשבה ש"אם אני לא ממש רעב/ה, עדיף כבר לוותר על הארוחה ולחסוך בקלוריות". הבעיה היא שדילוג על ארוחות כמוהו כדיאטת כסאח: הגוף נכנס לסטרס, ומפסיק לפרק חומרים ביעילות. בנוסף, אם נדלג על ארוחה במודע נאכל יותר בארוחה הבאה, והסבירות היא כי נאכל יותר ממה שהיינו אוכלים בשתי הארוחות גם יחד.
מה עושים? אסור לדלג על ארוחות. אם אתם לא מרגישים  שאתם רעבים, איכלו פחות בארוחה. לא חייבים לסיים את בכל מה שיש בצלחת


9.רק עוד ביס
ירדת יפה במשקל! הגעת ליד! מזל טוב!
עכשיו צריך להתחיל לעבוד!
רוב האנשים משחררים את רמת המתח ברגע שהם מגיעים ליעד ומשחררים את המעצורים.
לוקחים ביס מעוגה, עוגייה ליד הקפה, לחם לבן במקום לחם מלא ועוד'

לא נדבר על אלו שחוזרים לאכול כפי שאכלו לפני הדיאטה ומתפלאים שהמשקל חזר.
דיאטה היא רק השלב הראשון.
חייבים להקפיד על כמויות נכונות לאורך זמן- לחיים, כדי לשמר את התוצאות.